Άρωμα χειμώνα θα έχει η νέα εβδομάδα στην Κρήτη

Μετά τις ευεργετικές βροχές που έπεσαν στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο που πέρασε, χειμωνιάζει σταδιακά την νέα εβδομάδα, σύμφωνα και με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, κ. Μιχάλη Καρακατσάνη.

Αναλυτικότερα, η πρόγνωση του καιρού:

Ηλιοφάνεια με παροδικά τοπική συννεφιά θα επικρατεί τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας σε αρκετές περιοχές ενώ την Τρίτη (13/11) και Τετάρτη (14/11) λίγες τοπικές βροχές θα σημειώνονται στα δυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις έως 5 bofor και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση δεν θα ξεπερνά τους 18 με 20 βαθμούς στα αστικά κέντρα.
Από την Παρασκευή (16/11) αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρο το νησί της Κρήτης.

Οι άνεμοι πάντα από βόρειες διευθύνσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω φτάνοντας τοπικά και τα 7 bofor ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4 με 5 βαθμών (ως προς τις μέγιστες τιμές της) και δεν θα ξεπερνάει στα αστικά κέντρα τους 15 με 16 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στους ορεινούς όγκους από το υψόμετρο των 2.000 μέτρων και ψηλότερα.
Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα αυξομειούμενα θα διατηρηθούν στο νησί ολόκληρο το σαββατοκύριακο με ισχυρούς τους Βόρειους ανέμους και το κρύο πλέον να είναι αισθητό.

Δείτε ακόμη:

Πέφτει η θερμοκρασία στην Κρήτη – Η πρόγνωση του καιρού από τον Μ. Λέκκα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί